Kuprinės, krepšiai

Vienas iš neatsiejamų žvejo aksesuarų yra krepšys ar kuprinė. Niekas šiais laikais nebesineša mantos maišelyje. Visi žvejai turi krepšius ar kuprines.

Kuprinė žvejybai

Kuprinės žvejybai naudojamos tiek nusinešti daiktus iki žvejybos vietos, tiek ir aktyviai žvejojant, einant ar brendant krantu. Pirmu atveju kuprinės būna didelės ir talpios, antru - nedidelės, kad būtų patogu ir mojuoti meškere. Populiariausios vaikščiojimo kuprinės yra vadinami „sling bag‘ai“. Tai pusiau kuprinė, pusiau per petį užsidedamas krepšys, kuris einant būna kuprinės vietoje, o sustojus ir norint pasikeisti masalą, jį vienu rankos mostu galima perstumti ant krūtinės ir saugiai atsidarius pasikeisti masalus. Šie hibridiniai krepšiai žvejybai pakeitė anksčiau populiarius paprastus per petį su diržu nešamus krepšius, iš kurių ne taip patogu pasiimti masalus, ir kurie labiau trukdo mojuoti meškere. Tokius krepšius jau gamina daugelis firmų( Rapala, Shimano, Golden Catch), o jų kaina svyruoja nuo 40 iki 70 eurų.

Spiningavimo iš valties krepšiai

Spiningavimo krepšiai - tai įvairių dydžių krepšiai, į kuriuos dedasi stačiakampės dėžutės. Jie gaminami iš paprasto tvirto audinio arba iš pusiau kietos EVA medžiagos. EVA krepšys dažnai būna ir su dviem meškerių laikikliais iš šono, į kuriuos ruošiantis žvejybai ar plaukiant patogu įstatyti meškeres. Krepšiai iš audinio tokių laikiklių neturi, tačiau turi daug papildomų skyrių ar kišenių smulkmenoms. Todėl pasakyti, kuris krepšys yra geresnis, tikrai sunku. Pasinaudojus internetu rasite begales įvairių krepšių spiningavimui, tačiau garantuojame, kad visi populiariausi modeliai yra ir mūsų elektroninėje bei fizinėje parduotuvėje.

Universalūs krepšiai žvejybai

Universalūs krepšiai - tai dažniausiai didesni, minkštos medžiagos, tačiau pakietinto dugno krepšiai. Į juos talpinami įvairūs stambesni daiktai ar papildoma apranga. Jie dažniausiai angliškai yra vadinami „Carry All“ krepšiais.

Šaltkrepšiai

Žvejybai yra gaminami universalūs krepšiai kartu su šilumos izoliacija. Vasarą į juos galima dėti įvairius daiktus, įskaitant ir gyvus masalus ar greitai gendančius produktus. Tačiau tokio tipo krepšiai puikiai tinka visiems sezonams. Izoliacinė medžiaga tikrai netrukdo tokio krepšio naudoti įvairiems tikslams, o karštą dieną panaudoti ir kaip šaltkrepšį įdėjus ledo kapsules. Tokie krepšiai angliškai vadinami „Bait bag“.

Naujos Paskyros Rgistracija

Jau turite Paskyrą?
Log in instead Arba Atstatyti Slaptažodį