Graibštai, griebtuvai

Graibštas žuvims - tai apvalus ar trikampis tinklelis su kotu, skirtas ištraukti laimikį iš vandens. Graibštai skirtingiems žūklės būdams yra labai skirtingi, tačiau būna pigių graibštų, tinkamų tiek spiningavimui, tiek ir žvejybai dugnine ar plūdine meškere. Tačiau norint rimtesnio graibšto, jis turės konkrečią paskirtį. Kuo skiriasi spiningavimo ir baltos žuvies gaudymo graibštai?

Žvejybiniai graibštai žuvims gaudyti spiningo būdu

Spiningaujant nereikia ilgo graibšto koto. Žvejojant iš valties užtenka 1m koto plius galva. Žvejojant nuo kranto gali būti ir 1,5m kotas, o žvejojant įsibridus, graibšto kotas būna visai trumpas - vos 30-70 centimetrų. Spiningavime svarbiausia, kad žvejybiniai graibštai turėtų specialų retų akių ir nesipainiojantį tinklelį. Jis gali būti dengtas lateksu, gumuotas, gali būti pagamintas iš storo valo, tačiau geriausias yra silikoninis, tuomet masalų kabliai mažiausiai įsipainioja į tinklelį. Graibštai lydekoms turi būti ne tik su teisingu tinkleliu, bet ir su gilia sulankstoma galva. Lydeka turi bjaurią savybę iššokti iš per mažo graibšto. Nepaisant, kad ją pavyksta pasemti, ji graibšte daro šuolį ir dažnai masalas lieka įsisegęs į graibšto tinklelį, o lydeka jau plaukia savo keliais, taip ir nepapozavus prieš kamerą.

Graibštas žuvims gaudant dugnine ar plūdine meškere

Žvejojant plūdine ar dugnine meškere, graibšto kotai yra teleskopiniai arba sudedami iš kelių dalių ir yra 2-4m ilgio. Tokio ilgio kotai reikalingi, kadangi žvejojama su ilgomis meškerėmis, kartais nuo įvairių krantinių. Skirtingiems žūklės būdams yra skirtingos ir graibštų galvos. Dugninei žūklei graibšto galvos tinklelis turi būti pakankamai tankus ir lengvas, kad nebūtų sunku išlaikyti ant ilgo koto. Pas mus parduotuvėje graibštai žuvims yra įvairiausių rūšių, nuo pigių mėgėjiškų įrankių iki pačių rimčiausių, kuriuos naudoja profesionalūs sportininkai.

Naujos Paskyros Rgistracija

Jau turite Paskyrą?
Log in instead Arba Atstatyti Slaptažodį